Oldtimer tractorenverzekering

Bijzonder: al uw oldtimer tractoren verzekerd op één polis 

De jaarpremie bedraagt € 140,00 (inclusief € 23,00 servicebijdrage en 21% assurantiebelasting). Vanaf de tweede en volgende geregistreerde tractor zal er jaarlijks € 12,10 aan servicebijdrage worden gerekend. Deze kosten komen bovenop de basispremie.

U kunt uw verzekering direct afsluiten. Als uw aanvraag voldoet ontvangt u na het indienen per e-mail bericht dat u bent verzekerd.

Basisdekking

 • Al uw oldtimer tractoren en stationaire motoren van 20 jaar of ouder verzekerd op één polis
 • Verzekerd is het hobbymatig gebruik voor ritten, toertochten en demonstraties in Europa
 • Uw Wettelijke Aansprakelijkheid
 • Schade aan eigen zaken of voertuigen
 • Letselschade aan opzittenden (tot € 50.000)
 • Verhaal van uw schade op derden

Aanvullende dekking

Wilt u extra zekerheid? Dan kunt u per tractor kiezen voor een aanvullende dekking;

 • Schadeverzekering voor opzittenden tot € 455.000
  Jaarpremie € 40,00
 • Verzekeren tegen diefstal en brandschade
  Jaarpremie 5‰ van het verzekerde bedrag met een minimum van € 50,00.
  U bepaalt zelf het verzekerde bedrag. Is de tractor meer waard dan € 40.000 dan vragen wij om een taxatierapport. Wij informeren u graag over taxateurs waar wij goede ervaringen mee hebben.

Deze premies zijn exclusief servicebijdrage en assurantiebelasting en komen bovenop de WA-premie.

Zomeractie 

Bij Overwater vinden wij het belangrijk dat u zich geen zorgen hoeft te maken of uw oldtimer wel goed is verzekerd en daarom bieden wij u tijdens deze speciale zomeractie 50% korting op een aanvullende Brand- en Diefstalverzekering aan. Met deze extra zekerheid kunt u zorgeloos van uw oldtimer blijven genieten. Tot 1 maart 2023 ontvangt u 50% korting op de premie van de aanvullende Brand- en Diefstalverzekering. Per 1 maart 2023 komt de korting te vervallen.

Servicebijdrage

Het verzekeringsjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. De premie wordt in rekening gebracht tot 1 maart 2023, inclusief de servicebijdrage die hierbij hoort. Per deze datum wordt de polis met een jaar verlengd, waarna de van toepassing zijnde servicebijdrage wederom in rekening wordt gebracht.

Voor het wijzigen van de polis betaalt u € 12,10 aan servicebijdrage. Voor het beëindigen van de polis ontvangt u naar verhouding (pro/rata) restitutie van de teveel betaalde premie. Hiervoor wordt geen servicebijdrage ingehouden.

Sluit hieronder direct uw verzekering af

Als u één of meerdere tractoren heeft geregistreerd bij de RDW kunt u middels onderstaand aanvraagformulier de verzekering afsluiten. Indien u uw tractor(en) nog niet heeft geregistreerd, maar wel een verzekering wenst af te sluiten, kan dat via deze link. Op het moment dat de tractoren geregistreerd zijn, kunt u de gegevens te zijner tijd aan ons doorgeven. Wilt u meer informatie over de kenteken- en registratieplicht? Klik dan hier.

Door de invoering van de registratieplicht is het bij ons drukker dan gebruikelijk. Hierdoor is het mogelijk dat wij niet binnen onze standaard reactietermijn van 14 dagen uw aanvraag in behandeling kunnen nemen. Nadat wij uw aanvraag beoordeeld hebben informeren wij u binnen 21 dagen of wij overgaan tot definitieve acceptatie van het aangeboden risico.