Oldtimer bromfietsverzekering

1. Wat bedraagt de premie van de WA oldtimer bromfietsverzekering in 2024 en hoe is het te betalen bedrag opgebouwd?

De jaarpremie bedraagt voor de eerste oldtimer bromfiets € 66,37 en voor iedere volgende bromfiets € 44,67. De genoemde premiebedragen zijn inclusief € 10,00 servicebijdrage en 21% assurantiebelasting.

 

2. Hoe vindt de betaling van de premie plaats?

Premiebetaling geschiedt uitsluitend door middel van automatische incasso van uw rekeningnummer (IBAN). U geeft met een machtiging Overwater Assurantie Adviesbureau toestemming om de premie van uw rekening af te schrijven.

 

3. Vanaf welke leeftijd mag je met een oldtimer bromfiets rijden?

Om een oldtimer bromfiets te mogen besturen is de minimumleeftijd 24 jaar. De bestuurder moet uiteraard in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

 

4. Is grensoverschrijdend verkeer toegestaan?

Ja, conform de polisvoorwaarden en groene kaart.

 

5. Ik woon in het buitenland, kan ik mijn bromfiets bij Overwater verzekeren?

Nee, wij hebben helaas geen mogelijkheid om klanten woonachtig in het buitenland te verzekeren.

 

6. Wat is hobbymatig gebruik?

Uw oldtimer bromfiets mag incidenteel particulier worden gebruikt voor shows, demonstraties en toertochten. Het uitgangspunt is dat de oldtimer bromfiets als verzamelaarsobject wordt gezien en niet mag worden ingezet voor bedrijfsexploitatie of veelvuldig gebruik.

 

7. Moet ik lid zijn van een oldtimer club?

Nee, voor acceptatie van de verzekering is dit geen voorwaarde.

 

8. Hoe werkt tussentijds beëindigen?

Bij verkoop van uw oldtimer bestel-/vrachtauto kunt u tussentijds de polis opzeggen. Door middel van een schriftelijke opzegging, het sturen van een e-mail of het opsturen van een kopie van het vrijwaringsbewijs wordt uw polis beëindigd. U ontvangt van ons naar verhouding (pro/rata) restitutie van de teveel betaalde verzekeringspremie. Hiervoor wordt € 12,10 (inclusief assurantiebelasting) aan servicebijdrage ingehouden.